top of page
Forfatterens bildeIngar Næss

Reisetips om Sicilia og litt vin

Oppdatert: for 2 døgn siden

Enkle reisetips om Sicilia

Her gir jeg deg noen enkle reisetips om Sicilia, en destinasjon jeg gjerne anbefaler. Dette er en vakker øy med mye historie, kultur og vakre landskap å utforske.

Her er noen tips til ting du kan gjøre når du tar turen. Jeg har bare verdt der en gang, men skal tilbake.


og vin og mat
Sicilia en øy for kultur og historie


1. Besøk Taormina: Taormina er en vakker kystby med utsikt over Middelhavet. Den har en gammel gresk teater som er vel verdt å besøke.

2. Utforsk Etna: Etna er Europas høyeste vulkan og ligger på østsiden av Sicilia. Du kan ta en tur til toppen av vulkanen, eller bare nyte den vakre naturen rundt den. Smak på vinen.

3. Gå på matopplevelser: Sicilia er kjent for sin mat, spesielt sjømat og desserter. Prøv lokale spesialiteter som arancini (risboller fylt med kjøtt eller ost), cannoli (sprø bakverk fylt med søt ricottaost), og granita (en forfriskende sorbet-lignende dessert).

4. Besøk Agrigento: Agrigento er hjemmet til Valley of the Temples, en av de mest imponerende samlingene av gresk arkitektur utenfor Hellas. Du kan også besøke den nærliggende Scala dei Turchi, en naturskjønn klippeformasjon.

5. Utforsk Palermo: Palermo er hovedstaden på Sicilia og har en rik historie og kultur. Besøk katedralen i Palermo, Palazzo dei Normanni (Normannernes palass), og Cappella Palatina (en vakker kirke med arabisk-normannisk arkitektur).


Del 2 - 10 reisetips om spennende byer på Sicilia

Sicilia er en fantastisk øy med mange flotte byer og steder å besøke. Her er noen reisetips om byer på Sicilia:


  • Palermo - Palermo er hovedstaden på Sicilia og har en lang og fascinerende historie. Byen har mange flotte severdigheter, inkludert katedralen, det kongelige slottet og den berømte Capuchin-katakomben

  • Catania - Catania ligger på østkysten av Sicilia og er kjent for sin barokkarkitektur og vakre strandpromenade. Byen er også et flott utgangspunkt for å utforske Etna, Europas høyeste vulkan.

  • Taormina - Taormina er en vakker by som ligger på en klippe med utsikt over havet. Byen er kjent for sitt greske teater og flotte utsiktspunkter.

  • Siracusa - Siracusa er en annen by med en lang historie og er kjent for sin arkeologi og greske ruiner. Byen har også en flott havn og en gammel bydel som er verdt å utforske.

  • Agrigento - Agrigento er hjemmet til den berømte Valle dei Templi, et arkeologisk område med en rekke greske templer og ruiner. Byen er også kjent for sin fantastiske mat og olivenolje.

  • Cefalù - Cefalù er en vakker kystby med en lang sandstrand og en imponerende normannisk katedral. Byen er også et flott sted for fotturer og fjellklatring.

  • Trapani - Trapani ligger på vestkysten av Sicilia og er kjent for sin gamle havn og fantastiske sjømat. Byen er også et flott utgangspunkt for å utforske øyene Egadi og Riserva Naturale dello Zingaro.

  • Marsala - Marsala er en annen kystby på vestkysten av Sicilia og er kjent for sin marsala-vin. Byen har også en flott historisk bydel og en lang sandstrand.

  • Noto - Noto er en vakker barokkby som ligger på sørøstkysten av Sicilia. Byen er kjent for sine flotte kirker og palasser og er et flott sted å oppleve siciliansk kultur.

må oppleves
Noto historiens hovedstad

  • Ragusa - Ragusa er en annen barokkby som ligger på sørøstkysten av Sicilia. Byen er kjent for sin fantastiske mat og vin, og har en flott historisk bydel som er verdt å utforske.

Link til artikkel - Mer enn the Godfather


Forskjell på Toscansk og Siciliansk vin:

Toskansk og siciliansk vin er begge kjente for å være av høy kvalitet, men de har forskjellige egenskaper og stiler på grunn av deres geografiske forskjeller og klimaforhold.

Toskansk vin kommer fra Toscana-regionen i sentrale Italia. Det er kjent for å være en av de mest kjente vinregionene i Italia, og produserer noen av de mest ettertraktede og dyre vinene i verden. Toskanske viner er generelt laget av druesorter som Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah, og inkluderer kjente viner som Chianti, Brunello di Montalcino og Super Tuscan-viner.

Siciliansk vin kommer fra Sicilia-regionen, som ligger i sør-Italia. Sicilia er en av de største vinregionene i Italia, og produserer en rekke forskjellige viner, inkludert hvite, røde og dessertviner. Siciliansk vin er kjent for sin høye kvalitet og karakteristiske smaker, som skyldes det varme og tørre klimaet i regionen. Sicilianske viner er ofte laget av druesorter som Nero d'Avola, Frappato, Catarratto og Grillo, og inkluderer kjente viner som Marsala, Moscato di Pantelleria og Etna Rosso. Jeg kjøpte med meg både Planeta Etna Rosso 2021 og en fra Donnafugata Bell'Assai Frappato Di Vittoria 2022 på Taxfree når jeg kom hjem. Lover deg dette var også veldig bra valg.

Generelt kan toskansk vin være mer elegant og strukturert, med høyere syre og tanniner, mens siciliansk vin kan være mer kraftig og intens, med dypere farge og høyere alkoholnivå. Men dette kan variere avhengig av druesorter og produksjonsmetoder som brukes.



Her er noen anbefalinger når du ankommer bl.a. Gardermoen: Planeta Plumbago, Planeta La Segreta Il Rosso, Planeta Etna Rosso, Barone Montalto Passivento, Planeta chardonnay, Donnafugata Bell'Assai Frappato Di Vittoria

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page